برای ثبت شرکت و راه اندازی کسب و کار خود بایستی در ابتدا تمامی مدارک مورد نیاز آن را تهیه کنید و سپس از طریق مراحل گام به گام که در ادامه توضیح دادیم اقدام به ثبت و در نهایت شروع به فعالیت کنید.
فرآیند ثبت شرکت در عین سادگی دارای جزییاتی است که با مشورت با وکلاء و کارشناسان حقوقی می توانید به بهترین شکل آن را انجام دهید. مقاله پیش رو توسط افراد حقوقی و وکلای با تجربه تهیه و تنظیم شده است با مطالعه این مقاله به جواب تمامی سوالات خود خواهید رسید.
یکی از دغدغه های هر فردی که احساس نیاز به ایجاد یک شرکت می کند دانستن مراحل، مدارک و شرایط مورد نیاز برای انجام این کار است. در ابتدا تماشای ویدیوی ثبت شرکت را (بالا این صفحه) به شما پیشنهاد میکنیم.
ما در این مقاله سعی کردیم تا تمامی جزئیات و جوانب ثبت شرکت را بر اساس قوانین به روز کشور و همچنین جدیدترین تغییرات سامانه ثبت شرکت ها به زبان ساده در اختیار شما قرار دهیم. به طوری که از گام ابتدایی تا آخرین مرحله تاسیس شرکت را به خوبی درک کنید.
با توجه به درخواست های مکرر شما عزیزان به دلیل طولانی بودن مقاله ، برای راحتی شما بخش های اصلی راهنمای ثبت شرکت را به صورت نمایش داده شده و بخش های تفصیلی و مثال ها را در تاگل ها قرار دادیم.
کلمه شرکت به معنی “همکاری” است که ریشه ی آن با کلمات شریک و شراکت هم خانواده است. همچنین ترجمه کلمه ثبت شرکت به انگلیسی (Company registration) می شود.
از نظر معنای لغوی شرکت به معنای شریک شدن و همدست شدن در کاری می باشد و دهخدا شرکت را شریک شدن , انبار گشتن و مشارکت اتحادی چند نفر برای غرض و یا نفعی خاص معنا کرده است.
از دید و مفهوم حقوقی معنی شرکت را می توان به توافق و اجتماع اشخاص (۲ یا چند نفر) که به صورت شریک جهت یک همکاری اقتصادی رسمی تشکیل می شود تعریف کرد که با هم مجموعه ای دارای شخصیت را تشکیل می دهند.
در این مجموعه که آن را شخصیت حقوقی می نامند، افراد در راستای رسیدن به اهداف مشترکشان فعالیت های اقتصادی (و گاهی فعالیت های غیر اقتصادی) انجام داده و با محاسبه درآمد و کسر هزینه های انجام گرفته ( تقسیم سود حاصل از سرمایه گذاری ) سود باقیمانده را بین اعضای شرکت تقسیم می کنند.
شرکت قراردادی است که اشخاص حقیقی و حقوقی بین خود به امضا می رسانند تا در چهارچوب خاصی از قوانین تعریف شده ( اساسنامه ) عمل نمایند. این قرارداد ( شرکت ) می تواند شامل قوانین بین خود اعضا و همچنین نحوه تعامل با افراد و یا شرکت های دیگر باشد.
در جامعه امروزی خیلی ها را می بینیم که به صورت شراکتی کسب و کاری را راه اندازی کرده اند. این افراد ناخودآگاه بدون اینکه شرکتی را به صورت رسمی به ثبت برسانند ، کارکرد شرکت را پیاده سازی کرده اند ولی با یک تفاوت بزرگ! که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
جهت ثبت شرکت پیشنهاد می کنیم پادکست زیر را حتما گوش دهید. در این بخش به تعریف شرکت، مزایا و معایب ثبت شرکت و همچنین دیدگاه اشتباه نسبت به ثبت شرکت می پردازیم.
ثبت شرکت چیه؟ اصلا چرا باید شرکت ثبت کنیم؟ اگر شرکتمون رو ثبت کنیم مالیات برامون میاد؟ چجوری میشه یه شرکت رو ثبت کرد؟ برای جواب همه سوال هایی که دارید گوش دادن به این پادکست رو به شما پیشنهاد میکنم.
سلام، امروز میخوایم به کلیه مسائلی که به ثبت شرکت مرتبط میشه بپردازیم تا تمامی سوالات توی ذهن شما رو جواب بدیم.
برای اینکه مدت زمان پادکست طولانی نشه سعی کردیم توی چند بخش با موضوع های مشخص ارائه بدیم تا شما به راحتی مطالب مورد نظرتون رو دنبال کنید.
توی این بخش به توضیحات کلی ، مزایا و معایب و تعریف ثبت شرکت می پردازیم.
قبل از ثبت شرکت بهتره معنی خود شرکت رو بدونیم. زمانی که حداقل ۲ نفر با هم به طور شراکتی یه کسب و کاری رو بگردونن میتونیم بگیم اونا یه شرکت دارن. البته این تعداد میتونه از ۲ نفر خیلی بیشتر باشه اما برای به وجود اومدن معنای شراکت باید حداقل ۲ نفر باشن.
پس تا اینجا فهمیدیم که یک شرکت هیچ وقت نمیتونه متشکل از یک نفر باشه.
حالا این شراکت ۲ یا چند نفره برای هر عضوش شرایط خاص خودش رو داره! یعنی ممکنه مقدار سرمایه یا درصد سهام یا حتی نوع مسئولیت ها و توانایی های تصمیم گیری در مورد مسائل شرکت برای هر عضو با عضو دیگه متفاوت باشه.
برای اینکه این تفاوت ها و ویژگی ها به صورت رسمی تهیه و تنظیم بشن باید وارد پروسه ثبت شرکت بشیم. در واقع این یکی از مزیت های ثبت شرکته که شما می تونید با ثبت رسمی مشخصات و سمت های شرکا و اعضا آن، یک وجه قانونی و کاملا رسمی به کسب و کارتون بدین. تا در حین فعالیت شرکتتون به مشکل نخورید.
یکی از معایب ثبت شرکت می تونه داشتن شریک باشه! شریک خوبی ها و بدی های خودش رو داره، یه شریک خوب اتفاقا از مزایای شرکته اما خیلی وقتها دیدیم که یک شرکت بخاطر اختلافات بین شرکا از بین رفته و منحل شده.
اما اگر یه شریک خوب ندارید یا میخواید تنهایی یه شرکت رو ثبت کنید میتونید برای عضو دوم شرکت با درصد سهام پایین یکی از اعضای قابل اعتماد و نزدیک خودتون رو قرار بدید.
همینطور از دیگر مزایای ثبت شرکت، داشتن وجهه قانونی برای بستن قراردادها با شرکت ها و ارگان ها، شرکت در مناقصات و مزایدات ، اخذ وام بانکی افتتاح حساب شرکتی و همچنین داشتن یک سند معتبر برای انجام فعالیت های شرکت در راستای موضوع شرکته.
خیلیا از ثبت شرکت میترسن، چون فکر میکنن اگر شرکتی ثبت کنن دچار مشکلات مالیاتی میشن. اتفاقا با ثبت یه شرکت مناسب در حیطه فعالیتتون تمامی دردسر های مالیاتی از بین میرن و به صورت شسته و رفته میتونید درآمدتون رو مدیریت کنید.
در قدم بعدی ما نیاز داریم تا بدونیم چه شرایط و مدارکی برای ثبت شرکت لازمه، چه نوع شرکتی رو انتخاب کنیم و اصلا مراحل ثبت شرکت به چه صورتی انجام میشه! توی محتوای این صفحه و همچنین توی پادکست های بعدی تمامی جزئیات شرایط و مراحل ثبت شرکت رو توضیح میدیم.
اگر هنوز در مورد اینکه چرا شرکت ثبت کنیم سوالی توی ذهنتون مونده می تونید با کارشناسان ما تماس بگیرید ، یا از طریق فرم داخل همین صفحه درخواست مشاوره بدین تا ما با شما تماس بگیریم. مشاوره ما کاملا رایگانه.
مراحل تاسیس شرکت مشابه کلیه امور اداری که در زندگی خود تجربه کرده ایم شرایط و پیچیدگی های خاص خود را دارد. در واقع برای طی کردن این مراحل بایستی به طور کامل با این روند آشنا شویم.
1- انتخاب نوع شرکت و موضوع فعالیت
2- انتخاب نام شرکت
3- انتخاب اعضا و سمت ها
4- طی کردن مراحل ثبت در سامانه اداره ثبت شرکتها
5- تهیه و امضاء مدارک ثبتی (از جمله اساسنامه، شرکتنامه و…)
6- ارسال کلیه مدارک به اداره ثبت شرکتها
7- استعلام ثبت شرکت در سامانه مربوطه
8- پرداخت هزینه های قانونی
9- دریافت آگهی تاسیس در اداره ثبت شرکتها
لازم به ذکر است که امر تعیین نام، فقط در تهران انجام می شود و شرکت هایی که در سایر شهرها ثبت می شوند نیز جهت تعیین نام به تهران معرفی می شوند.
در صورت کامل بودن مدارک تقدیمی، کارشناس اداره ی ثبت شرکتها اقدام به تهیه ی پیش نویس آگهی ثبت نموده و به متقاضیان ثبت یا یکی از شرکا یا وکیل رسمی شرکت تحویل می شود.
جهت تعیین حق الدرج آگهی باید به «نمایندگی روابط عمومی» مراجعه کرد. لازم به ذکر است در صورتی که کارشناس اداره، موضوع شرکت را نیازمند کسب مجوز از مرجع خاصی بداند از مرجع مزبور، استعلام می نماید.
سپس متقاضی باید مبلغی که بابت حق الثبت و حق الدرج آگهی، معین می شود. به بانک و حساب تعیین شده، واریز کند و پس از آن فیش پرداخت حق الثبت و حق آگهی را به «واحد حسابداری» اداره، تحویل و واحد مذکور، این امر را در ذیل برگه ی تقاضانامه، درج می کند.
در ادامه مدارک به «واحد ثبت تأسیس و تغییرات» اداره ی ثبت شرکت ها تحویل و شرکت، ثبت می شود و امضایی دال بر «برابر بودن ثبت با سند» از شرکا یا وکیل رسمی شرکت، اخذ می گردد.
سپس دو نسخه آگهی به امضای رئیس اداره رسیده و یک نسخه از تمامی مدارک در پرونده ی شرکت، ضبط و نسخه ی دوم جهت نگهداری در شرکت به متقاضی داده می شود و این سند «سند ثبت شرکت» است، که این موارد توسط وکیل پرونده انجام می شود.
در نهایت متقاضی باید یک نسخه از آگهی را به «واحد روابط عمومی» مستقر در اداره کل ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی و نسخه ی دیگر را به دفتر روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران واقع در تهران، تسلیم کند.
با توجه به ماده ۶ نظامنامه ی قانون تجارت وزارت عدليه و ماده ۱۹۷ قانون تجارت در ظرف مدت یک ماه از تاریخ ثبت شرکت، باید خلاصه ی شرکتنامه و منضمات آن، توسط اداره ی ثبت در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران و یکی از جراید کثیرالانتشار مرکز اصلی شرکت به خرج خود شرکت، منتشر شود.
تذکر۱: اظهار نامه ثبت شرکت از اوراق بهادار بوده که باید از اداره ثبت شرکتها تهیه شود. برای دریافت اظهارنامه مزبور باید تقاضانامه ای دایر بر قصد تأسیس شرکت، تنظیم شود.
تذکر۲: شرکتنامه مذکور باید به صورت رسمی باشد. شرکتنامه نیز حاوی اطلاعات مذکور در فرم تقاضانامه است. به موجب ماده ۵ قانون طرح اصلاحی آیین نامه ثبت شرکتها مصوب شهریور ماه ۱۳۴۰، اداره ثبت شرکت ها در تهران و دوایر ثبت شرکتها در شهرستان ها، در ثبت شرکتنامه، قائم مقام دفترخانه های اسناد رسمی هستند و از این رو برای تنظیم شرکتنامه ی رسمی، نیاز به مراجعه به دفترخانه ی اسناد رسمی نیست.
تذکر۳: در صورتجلسه مذکور، نکات ذیل درج می گردد: زمان تشکیل جلسه، تصریح به اینکه اساسنامه، اظهارنامه و شرکتنامه به تصویب و امضای کلیه ی شرکای شرکت رسیده است. تعیین و تصریح اعضای هیأت مدیره و مدت مدیریت آنها، تعیین دارندگان حق امضای اسناد تعهد آور شرکت، تصریح به اینکه اعضای مدیر با امضای صورتجلسه مذکور، قبول سمت می نمایند. تصریح به مبلغ سرمایه شرکت و پرداخت آن از طرف کلیه ی شرکا و تحویل آن توسط مدیرعامل و اقرار مدیرعامل به وصول سرمایه ی شرکت، تعیین شخصی برای انجام کارهای لازم برای ثبت شرکت.
شرکت ها به طور کلی به ۲ نوع تجاری و مدنی تقسیم می شوند.
شرکت های تجاری تحت قوانین تجاری با هدف جذب سود و منفعت اقتصادی و تقسیم آن میان اعضا تشکیل می شوند و کلیه ی فعالیت های شرکت پیرامون امور تجاری و بازرگانی شکل می گیرد.
شرکت تجاری به ۷ نوع دیگر تقسیم بندی می شود که عموم افراد انواع شرکت را بر این ۷ نوع می شناسند.
۱- شرکت های سهامی (مانند شرکت های سهامی خاص و سهامی عام)
۲- شرکت با مسئولیت محدود
۳- شرکت تضامنی
۴- شرکت مختلط غیر سهامی
۵- شرکت مختلط سهامی
۶- شرکت نسبی
۷- شرکت تعاونی تولید و مصرف
ثبت شرکت با مسئولیت محدود نوعی از شرکت های تجاری است که حداقل با ۲ شریک قابلیت ثبت دارد.
افرادی که قصد ثبت شرکت بازرگانی را دارند یک از انتخاب های مناسب آن ها شرکت مسئولیت محدود می باشد. حداقل سرمایه برای ثبت این نوع شرکت ها یک میلیون ریال در نظر گرفته شده است.
مدت مسئولیت هیات مدیره در شرکت مسئولیت محدود، نامحدود است مگر اینکه در اساسنامه به ترتیب دیگری در نظر گرفته شده باشد.
مسئولیت و ضمانت شرکاء در شرکت با مسئولیت محدود تا سقف میزان سرمایه است. در کشورهای خارجی برای امور بازرگانی و عمومی اکثرا شرکت با مسئولیت محدود (LTD) را انتخاب می کنند.
ثبت شرکت سهامی خاص نوع دیگری از شرکت های تجاری می باشد که برای ثبت این نوع شرکت حداقل تعداد اعضا ۳ نفر است.
حداقل سرمایه برای ثبت این نوع شرکت به میزان یک میلیون ریال می باشد. وجود ۲ بازرس در شرکت سهامی خاص الزامی است.
وجود هر یک از سمت های مدیرعامل ، رئیس هیئت مدیره و نائب رئیس در شرکت سهامی خاص اجباری می باشد.
شرکت های عمرانی و شهرداری که معمولا در مزایدات و مناقصات شرکت می کنند، شرکت سهامی خاص را انتخاب می کنند.
اعتبار هیات مدیره شرکت سهامی خاص ۲ سال خورشیدی و بازرسین ۱ سال مالیاتی می باشد و پس از انقضاء باید تمدید و یا تعویض شوند. (یعنی در کل حداقل ۳ عضو و ۲ بازرس برای شرکت سهامی خاص نیاز می باشد)
از دیگر شخصیت های حقوقی که در آن ها عمل تجارت و بازرگانی رخ نمی دهد و غالبا در بخش خدمات فعالیت می کنند می توان به موسسات غیر تجاری اشاره کرد. برای ثبت موسسه غیر تجاری حداقل ۲ نفر اعضا باید وجود داشته باشند.
در نام این نوع شخصیت های حقوقی از پسوند موسسه غیر تجاری استفاده خواهد شد. که در زمینه های خدماتی ، فرهنگی ، حقوقی و بسیاری از کسب و کارهایی که در آن محصولی خرید و فروش نمی شود کاربرد دارند.
شرکت های دانش بنیان یا خلاق شرکت هایی هستند که می توانند از طریق فروش فناوری (خدمات) به درآمد و سود برسند.
عموما برای ثبت شرکت دانش بنیان ، شرکت سهامی خاص مناسب تر است. اعضای شرکت دانش بنیان می بایست بدین گونه چیده شوند:
حداقل دو نفر از اعضای هیئت مدیره باید مدرک کارشناسی ارشد به بالا و یا اختراعی ثبت شده داشته باشند و یا عضو هیئت علمی دانشگاه باشند. شرکت دانش بنیان معاف از پرداخت مالیات، عوارض و گمرک به مدت ۱۵ سال می باشد.
اهداف شرکت دانش بنیان جذب و تبدیل ایده ها به محصول و مشاغل پایدار، تجاری سازی یافته های پژوهشی و تحقیقاتی، حمایت و هدایت در جهت سودآوری و تولید فناوری های برتر است.
شرکتی است که تحت نام مخصوصی جهت انجام امور تجاری بین ۲ یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود. به طوری که اگر دارایی شرکت برای ادای قروض و تعهدات شرکت کافی نباشد هریک از اعضای شرکت به تنهایی مسئول پرداخت تمام قروض و تعهدات شرکت در مقابل افراد ثالث است.
شرکتی است که برای انجام امور تجاری تحت نام مخصوصی بین ۱ یا چند نفر شریک ضامن و ۱ یا چند نفر شریک با مسئولیت محدود بدون انتشار سهام تشکیل می شود.
شرکتی است که تحت نام مخصوصی بین یک عده شرکای سهامی و ۱ یا چند نفر شریک ضامن تشکیل می شود.
شرکتی است که برای انجام امور تجاری تحت نام مخصوصی بین ۲ یا چند نفر تشکیل می گردد و مسئولیت هریک از شرکاء به میزان سرمایه ی آنها در شرکت می باشد.
شرکتی است که با اهداف هفت گانه ی مندرج در قانون بخش تعاونی با قید واژه ی تعاونی تشکیل می شود و جهت تشکیل آن حداقل ۷ نفر با تابعیت ایرانی باید حضور داشته باشند.
شعبه یکی از واحدهای یک شرکت است که می تواند فروش کالا و یا خدمات خود را در منطقه ای که ممکن است فاصله زیادی با مرکز اصلی شرکت داشته باشد، گسترش دهد. حدود و اختیارات و میزان استقلال یک شعبه با موافقت شرکت مادر تعیین می شود و مسئولیت حقوقی شعبه بر عهده شرکت اصلی (مادر) خواهد بود.
در نمایندگی شخص حقیقی یا حقوقی مستقل مقیم ایران (لزوما لازم نیست شعبه ایران باشد) براساس قرارداد نمایندگی انجام بخشی از موضوع و وظایف شرکت خارجی را برعهده میگیرد، بنابراین شخصیتی مستقل دارد و مسئولیت حقوقی نماینده برعهده خودش می باشد.
جهت اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید به مقاله ثبت شعبه و نمایندگی مراجعه کنید.
همچنین به طور خلاصه می توانید مشخصات و وجه افتراق انواع شرکت ها را در جدول زیر مشاهده کنید:
تعرفه ثبت شرکت با توجه به نوع شرکت، موضوع فعالیت و موارد دیگری از جمله روزنامه کثیرالانتشار تعیین می شود. که این بازه قیمتی با توجه به تعرفه های جدید در سال ۱۴۰۱ از حداقل ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان شروع می شود.
تفاوت در این تعرفه ها به دلیل تفاوت در هزینه های قانونی است که با توجه به نوع شرکت (به طور مثال شرکت مسئولیت محدود، سهامی خاص و یا سهامی عام و…) می بایست پرداخت کنید.
درصورت نیاز به اطلاع از هزینه دقیق ثبت شرکت خود، پیشنهاد می کنیم از طریق فرم مشاوره رایگان شرایط خود را ارسال کنید تا هزینه نهایی ثبت شرکت تان توسط کارشناسان ثبتی بررسی و به شما اعلام گردد. همچنین برای اطلاع از تعرفه ثبت شرکت ها می توانید به مقاله هزینه ثبت شرکت مراجعه کنید.
جهت ثبت یک شرکت به طور کلی یکسری مدارک عمومی و یکسری مدارک اختصاصی نیاز می باشد. مدارک عمومی در خصوص انواع شرکت ها و شرایط مختلف یکسان است. اما در بعضی از شرکت ها و همچنین بعضی از موضوع های فعالیت نیاز به مدارکی اختصاصی می باشد.
مدارک عمومی ثبت شرکت شامل کارت ملی و شناسنامه کلیه اعضا و شرکاء می باشد. تصویر (اسکن) این مدارک در سامانه و همچنین هنگام پست مدارک به اداره ثبت شرکت ها ارسال می شود.
مدارک دیگری که برای ثبت شرکت نیاز است اوراق شرکت شامل اساسنامه، شرکتنامه و… می باشد که این مدارک توسط موسسه ما با توجه به نیازها و شرایط شما تهیه و تنظیم می شوند.
در خصوص بعضی از شرکتها از جمله تعاونی ها، شرکتهای سهامی عام و… و همچنین بعضی از موضوع های فعالیت مانند موضوعات مهندسی، تبلیغاتی و… نیاز به مدارک و مجوز هایی جداگانه است، جهت اطلاع کامل از این موارد می توانید از مشاوره رایگان ما بهره مند شوید.
جهت ثبت یک شرکت به طور کلی یکسری مدارک عمومی و یکسری مدارک اختصاصی نیاز می باشد. مدارک عمومی در خصوص انواع شرکت ها و شرایط مختلف یکسان است. اما در بعضی از شرکت ها و همچنین بعضی از موضوع های فعالیت نیاز به مدارکی اختصاصی می باشد.
مدارک عمومی ثبت شرکت شامل کارت ملی و شناسنامه کلیه اعضا و شرکاء می باشد. تصویر (اسکن) این مدارک در سامانه و همچنین هنگام پست مدارک به اداره ثبت شرکت ها ارسال می شود.
مدارک دیگری که برای ثبت شرکت نیاز است اوراق شرکت شامل اساسنامه، شرکتنامه و… می باشد که این مدارک توسط موسسه ما با توجه به نیازها و شرایط شما تهیه و تنظیم می شوند.
در خصوص بعضی از شرکتها از جمله تعاونی ها، شرکتهای سهامی عام و… و همچنین بعضی از موضوع های فعالیت مانند موضوعات مهندسی، تبلیغاتی و… نیاز به مدارک و مجوز هایی جداگانه است، جهت اطلاع کامل از این موارد می توانید از مشاوره رایگان ما بهره مند شوید.
بعد از دانستن مراحل و مدارک ثبت شرکت یکی از مهمترین جوانب ثبت شرکت، مدت زمان پروسه ثبت است. در واقع این زمان به عواملی دیگر بستگی دارد که بازه ی زمانی ۷ الی ۱۰ روزه توسط موسسه ما تعیین شده است.
در ابتدا مدت ۲ روز جهت تعیین نام شرکت، و ۵ الی ۸ روز دیگر پس از ارسال مدارک به اداره ثبت، صرف انجام پروسه ثبت توسط کارشناسان این اداره می شود.
توجه داشته باشید که در صورت تاخیر در امضا و ارسال مدارک به اداره ثبت شرکتها این مدت بالطبع افزایش خواهد داشت. پس همکاری شما در تسریع این امر مثمر ثمر خواهد بود.
گاهی به دلایل متعدد (به طور مثال شرکت در مناقصات، پیمانکاری ها و…) به ثبت فوری شرکت خود نیاز پیدا میکنیم. در این حالت موسسه نخستین ثبت در راستای سریع ترین حالت ثبت شرکت شما مساعدت کرده و در کمترین زمان ممکن شرکت شما را به ثبت می رسانیم.
برای ثبت شرکت در ایران شرایط خاصی مورد نیاز می باشد که در این بخش به آن ها می پردازیم.
بعد از دانستن مراحل و مدارک ثبت شرکت یکی از مهمترین جوانب ثبت شرکت، مدت زمان پروسه ث
طبق قانون و دستورالعمل وضع شده جهت ثبت شرکت متقاضیان باید از قبل در سامانه ثنا ثبت نام کرده باشند. در حقیقت این ثبت نام یک پیش نیاز است و نیازی به ارائه مدرکی دال بر داشتن ثنا نیست و استعلام آن توسط سیستم اداره ثبت شرکت ها گرفته می شود.
برای ثبت نام در ثنا شما می توانید به صورت حضوری به مراکز و دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و یا از طریق وب سایت sana.adliran.ir به صورت غیر حضوری ثبت نام کنید.
بر اساس قانون جدید که هنوز به طور کامل اعمال نشده است، برای ثبت شرکت بایستی نسبت به تهیه امضاء الکترونیک اقدام کنیم. این قانون برای تبدیل روند ثبت شرکت به یک روند کاملا غیر حضوری وضع شده که تا مدتی دیگر به یک مورد الزامی تبدیل خواهد شد.
به طور کلی برای موضوعات عادی شرکتها نیازی به اخذ مجوز نبوده و با ثبت شرکت می توانید فعالیت خود را شروع کنید. اما برخی از موضوعات خاص در زمینه های تخصصی نیاز به مجوز از ارگان های خود را دارند.
به دلیل زیاد بودن این موارد نمی توان به همگی آن ها در اینجا اشاره کرد از این رو برای دانستن این موضوع می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و استعلام موضوع فعالیت خود را بگیرید.
گاهی اوقات می توان با تغییر یک موضوع فعالیت به موضوعی جزئی تر ، الزام داشتن مجوز را نداشته باشیم.
بت است. در واقع این زمان به عواملی دیگر بستگی دارد که بازه ی زمانی ۷ الی ۱۰ روزه توسط موسسه ما تعیین شده است.
در ابتدا مدت ۲ روز جهت تعیین نام شرکت، و ۵ الی ۸ روز دیگر پس از ارسال مدارک به اداره ثبت، صرف انجام پروسه ثبت توسط کارشناسان این اداره می شود.
توجه داشته باشید که در صورت تاخیر در امضا و ارسال مدارک به اداره ثبت شرکتها این مدت بالطبع افزایش خواهد داشت. پس همکاری شما در تسریع این امر مثمر ثمر خواهد بود.
گاهی به دلایل متعدد (به طور مثال شرکت در مناقصات، پیمانکاری ها و…) به ثبت فوری شرکت خود نیاز پیدا میکنیم. در این حالت موسسه نخستین ثبت در راستای سریع ترین حالت ثبت شرکت شما مساعدت کرده و در کمترین زمان ممکن شرکت شما را به ثبت می رسانیم.
ما در صدد راحتی شما عزیزان یک فایل پی دی اف جهت راهنمای ثبت شرکت برای شما تهیه کردیم که می توانید از لینک زیر دانلود کرده و همراه خود داشته باشید. این فایل کاملا رایگان است و استفاده عموم از آن با ذکر منبع بلامانع است.
برای ثبت شرکت چند روش پیش رو داریم. در یک حالت ما خودمان اقدام به ثبت شرکت می کنیم که بایستی صفر تا صد مراحل و مراجعات حضوری و ثبت در سامانه این اداره را خودمان انجام دهیم.
در این حالت ما هزینه کارمزد و حق الوکاله را پرداخت نمی کنیم اما باید به صورت آزمون و خطا کارها رو پیش رو ببریم و علاوه بر احتمال اشتباهات حقوقی، احتمال طولانی شدن این پروسه نیز می باشد.
اما در حالتی دیگر کار خود را به موسسات ثبتی می سپاریم. این نحوه از ثبت شرکت (در صورت انتخاب یک موسسه معتبر و قانونی) بدون خطا بوده و در کمترین زمان به نتیجه میرسیم. اما در نظر داشته باشید برای این کار خدمات، موسسات کارمزد و حق الوکاله وکیل را از شما دریافت خواهند کرد.
ثبت شرکت در تهران به تبعیت از قوانین ثبت شرکتها در ایران، مراحل و مدارک مشابهی دارد. در واقع برای ثبت شرکت در تهران نیز به سامانه اداره ثبت شرکتها در تهران مراجعه نموده و تمامی مراحل و گام های ثبت را طی می کنید.
برای ثبت در تهران هنگامی که مدارک آماده ارسال می شوند بایستی به آدرس پستی اداره ثبت شرکت ها در تهران ارسال شوند. روی پاکت پست بایستی گیرنده اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری تهران صندوق پستی ۵۵۵/۱۳۱۸۵ درج شده باشد.
همچنین هنگام دریافت آگهی ثبت شرکت خود در تهران باید به آدرس تهران میرداماد تقاطع مدرس پلاک ۲۷۵ مراجعه کنید. همچنین اگر ثبت شرکت خود را در تهران به موسسه ما بسپارید به دلیل تردد روزانه وکلای ما به این اداره با کمترین هزینه می توانید خدمات خود را از ما دریافت کنید.
مزایا و معایب ثبت شرکت در ایران چیست و اصلا چرا باید شرکت ثبت کنیم؟ ثبت شرکت اولین قدم در جهت رسمیت بخشیدن به کسب و کار شماست. تاسیس یک شخصیت حقوقی علاوه بر وجهه رسمی، مزایای بسیاری نیز دارد.
وجهه قانونی و رسمی هنگام فعالیت و کسب و کار
امکان شرکت در مناقصات و مزایدات
انجام امور مالیاتی بدون جریمه و دردسر
دریافت تسهیلات و وام های بانکی
امکان گسترش کسب و کار از طریق ثبت شعبه و نمایندگی
و…
در جامعه امروزی خیلی ها را می بینیم که به صورت شراکتی کسب و کاری را راه اندازی کرده اند. این افراد ناخودآگاه بدون اینکه شرکتی را به صورت رسمی به ثبت برسانند ، کارکرد شرکت را پیاده سازی کرده اند ولی با یک تفاوت بزرگ!
حال این سوال پیش می آید که رسمی نبودن یک فعالیت اقتصادی به چه معناست؟ اولین مساله ای که در هر شراکتی که امکان دارد به وجود آید، تقسیم سود بین شرکا است که در اکثر مواقع به درستی انجام نمی پذیرد.
حال اگر این ۲ نفر در اول کارشان شرکتی را به ثبت رسانیده بودند، به علت اینکه همه مسائل هنگام ثبت شرکت و تنظیم اوراق اداری در اساسنامه و شرکت نامه ذکر می شود، حال موقع تقسیم سود به مشکل نمی خوردند و می توانستند با سند و مدرک از حق خود دفاع کنند.
یکی دیگر از مزیت های ثبت شرکت این است که جلوه حقوقی، قانونی و رسمی به کسب و کارتان می بخشد.
مثلا فرض کنید که موقعیت ای برایتان پیش آمده و می توانید با مجموعه ای دولتی یا خصوصی وارد مذاکره شوید و قراردادی را منعقد نمایید، سپس از شما می پرسند که شما کیستید یا اسم شرکت تان چیست؟؟؟ در صورتی که شرکتی نداشته باشید، چه می خواهید بگویید؟؟؟ می خواهید خود را با نام کوچک تان معرفی کنید؟
همانطور که می دانید، این روزهای شرکت ها به سختی با اشخاص حقیقی (اشخاص حقیقی یعنی افراد) وارد مذاکره تجاری می شوند و بزرگترین دلیلی که شرکت های با اشخاص حقیقی کار نمی کنند این است که نمی توانند به راحتی به آن ها اعتماد کنند و کار را به یک شخص بسپارند یا خیالشان از این بابت ناراحت است که کسی غیر از آن شخصی حقیقی وجود ندارد که مسئولیت کار را بر عهده بگیرد.
و مزایای بسیار دیگری که در این نوشته نمی گنجد حال کمی هم راجع به معایب ثبت شرکت صحبت کنیم.
البته در ابتدا بگوییم که مسائلی که از نظر ما مطرح می شوند عیب نیستند و بیشتر جنبه قانونی دارند تا عیب !!!
از جمله کارهایی که پس از ثبت شرکت باید انجام دهید، معرفی شرکت خود به سازمان امور مالیاتی و دارایی (ترسناک ترین قسمتی که خیلی ها به آن فکر می کنند) و پلمب دفاتر مالیاتی تان به طور سالانه می باشد.
پس از ثبت شرکت و مجموعه خود می بایست شرکت خود را به سازمان دارایی معرفی کنید و سالانه شرحی از عملکرد خرید و فروش شرکت خود به آن اداره ارائه دهید و نسبت به سود خالصی که در سال برایتان می ماند، درصدی را به عنوان مالیات عملکرد به سازمان مالیاتی و به دارایی بپردازید (که این قضیه اصلا هم ترسناک نیست)
ما در موسسه نخستین ثبت، مشاوره کاملا رایگان به موکلان خود داده و در صورتی که برای ثبت شرکت خود دچار شک و شبه ایی شده اید وکلاء و کارشناسان ما با حوصله برای شما زمان گذاشته و به طور کامل شما را راهنمایی خواهند کرد.
به این نکته توجه داشته باشید که راهنمایی و مشاوره ما در این زمینه رایگان خواهد بود. اما برای مخاطبین عزیزی که قصد ثبت شرکت توسط خودشان را دارند استفاده از این مقاله می تواند راهنمای بسیاری خوبی برای آن ها باشد. و در صورتی که در هر مرحله از روند ثبت خود دچار مشکل شدند می توانند ادامه مسیر ثبت شرکت خود را با کمترین هزینه به ما بسپارند.
در صورتی که شما عزیزان امکان مراجعه حضوری به موسسه ما را نداشته باشید، کارشناسان و وکلای ما حضوراً به محل شما اعزام شده و مشاوره رایگان خود را در اختیار تان قرار می دهند. و در صورت خواست شما قرارداد ثبت شرکت توسط موسسه ما منعقد شده و پروسه ثبت آغاز می شود.
جهت مراجعه به سامانه اداره ثبت شرکتها می توانید وارد لینک رو به رو شوید: https://irsherkat.ssaa.ir
از دست دادن، از بین رفتن و یا مفقود شدن مدارک ثبتی شرکت ها یکی از موضوعاتی است که امکان دارد برای هر شرکتی اتفاق بیفتد. در این صورت چه باید کرد؟
در صورت از بین رفتن و یا مفقود شدن مدارک ثبتی شرکت ، می توان برای اخذ المثنی مدارک ثبتی از طریق اداره ثبت شرکت ها اقدام نمود.
برای این کار وکیل رسمی دادگستری به همراه فرم مربوط به اخذ المثنی مدارک ثبتی شرکت که باید به امضای کلیه اعضای هیئت مدیره رسیده باشد به انضمام مدارک هویتی تمام اعضاء هیئت مدیره ، به اداره ثبت شرکت ها مراجعه نموده و پس از واریز فیش و تحویل مدارک تکمیلی جهت اخذ المثنی مدارک ثبتی شرکت اقدام نماید.
۱ – تنظیم قرارداد اولیه با مؤسسه حقوقی نخستین
در رابطه با هر یک از امورات ثبتی، موکل ابتدا در دفتر مؤسسه حضور یافته و پس از مشاوره رایگان با کارشناس مربوطه و پس از حصول اطمینان اقدام به امضای قراداد نماید، در صورتی که موکل زمان کافی برای حضور در محل شرکت را نداشته باشند ، کارشناسان مجموعه به صورت رایگان در محل موکل حضور می یابند و پس از عقد قرارداد، امورات به صورت غیر حضوری قابل انجام می باشد.
۲ – تکمیل مدارک مورد نیاز توسط شما
پس از عقد قرارداد با مؤسسه ، مدارک مربوطه و مورد نیاز از طرف نخستین ثبت به شما اعلام می گردد و شما می بایست مدارک مربوطه را در اسرع وقت به صورت کامل تهیه نموده و تحویل مؤسسه دهید.
۳ – تنظیم مدارک و ارجاع به سازمان مربوطه
پس از آن مدارک توسط مؤسسه بررسی شده، صورتجلسات صادر و اقدامات مورد نیاز از طرف نخستین ثبت به عنوان وکیل پرونده به نیابت از شما انجام می گردد، سپس مدارک توسط کارشناسان فوق حرفه ای مجموعه به سازمان و ارگان مربوطه ارسال شده و کارشناس پرونده تا زمان حصول نتیجه پیگیر کار شما می شود.
۴ – انجام امورات مربوط به روزنامه و آگهی
پس از اینکه از طرف سازمان مربوطه در رابطه با پرونده شما جوابیه دریافت گردد، نخستین ثبت اقدام به بررسی مجدد پرونده و تنظیم مدارک برای روزنامه رسمی نموده و بلافاصله پس از تکمیل مدارک، آنها را برای دریافت آگهی و روزنامه رسمی ارسال می نماید.
۵ – حضور موکل و دریافت گواهینامه پایان کار
در پایان موکل،با حضور در دفتر شرکت تمامی گواهینامه ها و مدارک را به صورت کامل از مؤسسه نخستین دریافت می نماید.
ما در این مقاله به این نتیجه رسیدیم که اگر به دنبال فعالیت قانونی و رسمی در ایران هستیم، حتما باید شرکتی در راستای فعالیت خود به ثبت برسانیم تا در آینده دچار مشکلات نشویم.
و همچنین تمامی مراحل و شرایط ثبت شرکت را به همراه مدارک لازم جهت ثبت شرکت یاد گرفتیم. به طوری که هم اکنون قادریم تا ثبت شرکت خود را آغاز کنیم و ظرف نهایتا ۱۰ روز کاری شرکت ثبت شده خود را داشته باشیم.
درصورتی که برای ثبت شرکت خود موسسه ما را انتخاب کردید، مفتخریم که با مشاوره رایگان در این زمینه شما را راهنمایی کرده و ثبت شرکت شما را از صفر تا صد برای شما انجام دهیم. پس با ما در تماس باشید.
ثبت شرکت در بازه زمانی ۷ الی حداکثر ۱۰ روزه انجام می پذیرد. در صورتی که شخصا برای ثبت اقدام کنید مدت زمان این فرآیند بر اساس آزمون و خطا کردن مراحل ثبت می تواند افزایش پیدا کند.
در مجموعه ما تا مرحله تایید نام حدود ۲ روز زمان برده و بعد از آن حداکثر تا ۷ روز کارهای ثبتی شرکت به اتمام می رسد.
به طور کلی برای ثبت شرکت به مدارک شناسایی (شناسنامه و کارت ملی) اعضای شرکت نیاز است.
اما بر اساس نوع شرکت می تواند این مدارک تغییر کند. مثلا در خصوص شرکت با مسئولیت محدود همین مدارک کافیست اما در خصوص شرکت های سهامی عام به مدارک خاص دیگری نیاز خواهد بود.
به طور عمومی برای ثبت شرکت شرط الزامی جهت مدرک تحصیلی وجود ندارد.
به جز مواردی که در عنوان و نام شرکت کلماتی مانند (شرکت مهندسی …) استفاده می شود که در این صورت نیاز به مدارک تحصیلی مرتبط می باشد.
یکی از دلایل انتخاب ما می تواند تجربه کار و وکلای مجرب ما در زمینه حقوقی شرکت ها باشد.این مورد می تواند شما را از تمام دغدغه های فکری که برای ثبت شرکت خود دارید راحت کند.
همچنین نرخ دستمزد منصفانه نخستین یکی دیگر از وجه تمایز ما با دیگر موسسات است.
با توجه به افزایش چند برابری هزینه های ثبت متاسفانه در سال ۱۴۰۱ با افزایش قیمت برای انجام ثبت شرکت مواجه شدیم. با این حال برای محاسبه دقیق نرخ هزینه های ثبت شرکت بایستی با کارشناسان ما در تماس باشید.
با مشاوره رایگان کارشناسان می توانید از هزینه دقیق ثبت شرکت خود مطلع شوید.
یکی از سوالاتی که در هنگام ثبت شرکت برای ما ایجاد می شود این است که برای ثبت چه شرکت هایی نیاز به دریافت مجوز داریم؟
در ۹۹% در مواقع با توجه به نوع تنظیم موضوع فعالیت شرکت مورد نظر خود نیاز به مجوز نخواهید داشت اما در بعضی از کسب و کارها که فعالیت خاصی را انجام می دهند ممکن است نیاز به مجوز داشته باشید.
شما می توانید با استعلام موضوع فعالیت خود از راهنمایی کارشناسان ما برخوردار شوید.
برای شرکت مسئولیت محدود حداقل ۲ نفر اعضا کافیست اما در خصوص شرکت سهامی خاص بایستی حداقل ۳ نفر اعضا و ۲ نفر بازرس داشته باشید (مجموعا ۵ نفر)
در خصوص انواع دیگر شرکت ها نیز این تعداد متناسب با نوع شرکت انتخاب می شوند.
بهترین نوع شرکت بایستی بر اساس نوع نیاز هر کسب و کاری تعیین شود. اما اگر شما صرفا شرکتی را برای شروع کسب و کار خود با تعداد اعضای کم نیاز دارید پیشنهاد ما شرکت با مسئولیت محدود است.
اما اگر به شرکتی جهت حضور در مناقصات و مزایدات و اخذ وام نیاز دارید پیشنهاد ما شرکت سهامی خاص است.
بله با توجه به راه اندازی سامانه آنلاین ثبت شرکت ها، ورود اطلاعات اولیه کاملا به صورت غیر حضوری انجام می شود. در مراحل بعدی جهت ارسال مدارک فیزیکی به اداره و همچنین پس از ثبت شدن شرکت جهت دریافت آگهی تاسیس نیاز به تردد حضوری دارید.
اما شما می توانید این فرآیند را به وکلای ما بسپارید تا کلیه کارها برای شما به صورت غیر حضوری انجام شوند.
در حال حاضر برای انتخاب نام شرکت حداقل به ۳ سیلاب نیاز است. این نام ها بایستی ریشه فارسی داشته و کلمات عام و صفات نباشند.
در بخش مقالات ما می توانید مقاله “نحوه انتخاب نام برای شرکت” را مطالعه کنید تا تمام جوانب انتخاب نام را در نظر بگیرید.
بله ثبت شرکت از طریق این سامانه برای تمامی افراد قابل انجام است.
اما پیشنهاد ما به شما این است که برای جلوگیری از مشکلات در آینده و همچنین اتلاف وقت و انرژی برای ثبت شرکت خود با وکلا و کارشناسان ثبتی ما مشورت کنید تا بهترین انتخاب را برای کسب و کار خود داشته باشید.
بله ۱۰۰% شما میتوانید هر زمان بعد از ثبت شرکت در اکثر موارد شرکت خود تغییرات ایجاد کنید. این تغییرات می توانید تغییر در نام شرکت، آدرس و مشخصات، اعضا و تعداد آن، سمت ها و… باشد.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه تغییرات شرکت پیشنهاد می کنیم مقاله “تغییرات شرکت” را در همین سایت مطالعه کنید.
حداقل سرمایه برای تاسیس یک شرکت یک میلیون ریال است اما پیشنهاد ما این است که مطلقا شرکت خود را این سرمایه به ثبت نرسانید. جهت مشاوره در این خصوص می توانید با کارشناسان تخصصی ما در تماس باشید.
برای ثبت شرکت نیازی به داشتن کارت پایان خدمت نیست.
اما لازم است بدانید نداشتن کارت پایان خدمت در خصوص اخذ برخی از مجوزها الزامی است و شرکت هایی که نیاز به اخذ مجوز دارند برای اخذ این مجوزها از فردی که کارت پایان خدمت ندارد نبایستی استفاده کنند.
در خصوص کارمندان دولت بایستی بدانید که محدودیت هایی لحاظ شده اند و از این بابت کارمندان دولت در شرایط عمومی نمی توانند از اعضای یک شرکت مانند مدیرعامل و یا رئیس هیئت مدیره باشند.
اما این افراد می توانند با شرایط خاصی سهام دار شرکت باشند. اگر در این خصوص سوالات بیشتری دارید می توانید از مشاوره رایگان ما بهره مند شوید.